Vackra vyer från ca 1070 möh på Taffelberget ner över Kapstaden, "Signal hill" till vänster och Världsarvet Robben Island skymtar i marginalen
Ett exempel på den speciella floran som bara finns i Sydafrika och i Kapprovinsen.
En Blekingebonjuter njuter av den vackra utsikten från Taffelberget, Lion head till vänster, Robben island ute i Atlanthavet.
Två Hälsingebor på drift i det vilda och vackra på södra halvklotet i Afrika, här Taffelberget en skön förmiddag.
Vår guide från botaniska trädgården Andrew Philips Jakobs guidar och informerar om den mycket specifika floran som finns i Kapstadsområdet, Cape Floral region/kingdom. Här en bild från Taffelberget där vi tittar på den så kallade "fynbos" vegetationen, fetbladsväxter med 9600 olika arter i denna minsta och artrikaste av världens sex flora kungadömen. Cirka 70% är endemiska (unika och finns bara på denna plats) så Sydafrika kan säga att de har har en egen flora.
Åsnepingviner - roliga, vackra, männskliga varelser utan behov av varken träd och skogar. De finns bara på södra halvklotet och en koloni med cirka 2700 individer lever på Kaphalvön.
Här och där kunde vi se spår och minnesmärken inför kommande fotbolls-VM i juni 2010.
Delar av gruppen samlad vid "Godahoppsudden" där varmare vatten från strömmar i Indiska oceanen i nordöst möter kallare Atlanthavsvatten med sydliga strömmar från Antarktis.
Örnperspektiv över den vackra Kaphalvön sett från norr söderut. Kapstaden i förgrunden på nordsluttningen av Taffelberget med slöjmoln, långt ner i söder möter Indiska oceanen och Atlanten vid fyren "Cape Point" och Godahoppsudden. Dessa uddar är inte den sydligaste punkten i Sydafrika, dock mest omtalade för de starka strömmarna, svåra farvattnen för sjöfarten och havslivet med hajar och valar. Ett enastående vackert natur-/stadsområde som är svårt att slå i Världen!?